Bursa İzolasyon

blog-img

Bursa İzolasyon

İzolasyon, ya da eş anlamıyla yalıtım, kullanılan yalıtım malzemeleri ile iç ortamdan ya da dışarıdan gelen etkenlerden korunmanın ifadesidir. Bursa - Gürsu’da faaliyet gösteren Bursa İzolasyon çatı izolasyonu, su izolasyonu, ısı yalıtımı ve ses izolasyonu ve benzeri hizmetler vermektedir. Çatı izolasyonunda elverişsiz hava şartları nedeniyle oluşacak sızmaların önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bu şekilde çatı izolasyonu yapılan mekan sahiplerinin tasarruf yapması söz konusu olacaktır. Ayrıca bahse konu yapıların verimli bir şekilde hizmet vermesi bakımından ömrünün uzatılması gibi bir yararı da bulunmaktadır. Su izolasyonu yapıların temeli ve çatılarından girmesi muhtemel suya karşı bir tedbirdir. Isı yalıtımı (mantolama) ise yakıt tasarrufu sağlayan bir hizmettir. Ses izolasyonu ise gürültüye karşı yapılarda yapılan yalıtım hizmetidir. Aşağıda Bursa İzolasyon olarak verilen hizmetlerin detayları yer almaktadır.

Çatı İzolasyonu
Yapılarda enerji tasarrufu ve uzun kullanım ömrü sağlayan çatı izolasyonu hizmeti Bursa İzolasyon tarafından yapının doğal yapısı bozulmadan verilmektedir. Çatı izolasyonu dolaylı olarak binaya sızması söz konusu olan unsurların yapının temeline sızma riskinin de önüne geçmektedir. Diğer yalıtım sistemleri de yapıların etkin ve verimli bir biçimde kullanımını sağlayan unsurlardır. Bu şekilde yapıların ömrü uzaması aynı zamanda uygun malzemeler ve konusunda yetkin personelin varlığına bağlıdır.

Söz konusu yalıtım malzemeleri termal tabakalandırma işlemleri ile ses - ısı transferini düşürme fonksiyonuna sahiptir. Temel ısı dengeleyici vazife gören yalıtım malzemelerinin seçimi isabetli bir şekilde yapılmaktadır. İhtiyaç duyulan malzemeler arasında PVC paneller, ısıcam, levha, plaka, gevşek doku, sprey, köpük ve benzeri izolasyon malzemeleri bulunmaktadır. Çatı izolasyonunda su geçirmezlik de önemli bir konudur. Isı izolasyonu malzemelerinin altına ve iç yüzeylere su sızmasını önleyecek şekilde materyallerin yerleştirilmesi söz konusudur. Katran, EPDM kauçuk, hipalon, polivinil klorür gibi izolasyon materyalleri çatı izolasyonu kapsamında su izolasyonu malzemeleri arasındadır.

Su İzolasyonu
Yukarıda kısaca bahsedildiği üzere su izolasyonu, yapılara su sızmasının yaşanabileceği çatılar ve temellere uygulanan bazı izolasyon faaliyetleri ile gerçekleştirilmektedir. Söz konusu uygulamalarda genel itibariyle sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemelerinin yanı sıra “polimer bitümlü örtüler” kullanılmaktadır. Yapılan izolasyon çalışması ile binaya sızamayan su, bir takım vasıtalarla yapıdan uzaklaştırılmaktadır. Su tahliye boruları, diğer ifade ile yağmur suyu drenaj borularının yanı sıra süzgeçler bu amaca hizmet eden vasıtalardır. Başlıca su izolasyon tipleri temel yalıtımları, perde yalıtımları, teras yalıtımları ile ıslak hacim yalıtımlarıdır. Suyun girmesi olası pek çok alana su izolasyonu yapılmaktadır.

Örneğin duvarların toprakla temas eden kısımları, zemin döşemeleri, balkonlar, eğimli çatılar, teraslar, tuvaletler, banyolar, su basma seviyesinin altındaki duvarlar su yalıtımı yapılan noktalar arasındadır. Buna ilveten yapılacak diğer izolasyon teknikleri arasında havuz, yapay gölet ve su deposu bulunmaktadır. Bu şekilde suyun yapıya sızması amaçlanmakta, ayrıca bir dış mekan dekorasyonu olarak yapılara ekstra değer kazandıran ilave kazanımlar söz konusu olacaktır. Dış cephenin yanı sıra ıslak hacimler denilen banyo-tuvaletlere de alt ve üst katlara sızmaları engelleme adına Bursa İzolasyon olarak su izolasyonu uygulamaları yapılmaktadır.

Isı Yalıtımı - Mantolama
Isı yalıtımı ya da halk arasında bilinen ifadesi ile mantolama binanın izolasyon malzemeleri ile giydirilmesi işlemidir. Bu şekilde izolasyon sayesinde yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Farklı sıcaklığa sahip iki ortam arasında oluşabilecek ısı transferinin önüne set çekmek için yalıtım yapılır. Bu işlem esnasında Bursa İzolasyon olarak ısının transferini azaltan malzemeler kullanılmayız. Başarılı bir ısı yalıtımıyla elde edilen başlıca kazanımlar iç yüzeylerde terlemenin neticesi olarak oluşan küflenmeler, siyah siyah lekelenmeler, boya ve sıva kabarmasının önüne geçilmesidir. Burada sıva veya boya kabarmasının nedeni kışın sıklıkla karşılaşılan ancak dışarıdan gelen su sızmasıdır.

Söz konusu problemlerin oluştuğu bölgeler, yapılan yalıtım çalışmalarıyla tekrar sağlıklı hale gelir. Küflenmeler ve lekelenmelerin insan sağlığına zararlı olduğu da bilinmektedir. Bunun yanı sıra ısı yalıtımı yapılmış olan duvarların içerisinde “difüzyon” oluşmaz. Diğer bir ifade ile duvardaki malzemeler su yoğuşması ile korozyona maruz kalmaz. Örnek verilecek olursa inşaatta kullanılan çeliklerin paslanarak incelmesi söz konusu olmayacaktır. Yakıt tasarrufu ile atmosferin kirlenmesi de bu şekilde engellenmiş olacaktır.