Su Yalıtımında Püf Noktalar

blog-img

Su Yalıtımında Püf Noktalar

Şüphesiz, son yılların en üzücü depremlerin başında 1999 depremi gelmektedir. Yapılan araştırmalar, pek çok yapının yerle bir olmasının en büyük nedeninin korozyon (paslanma) olduğunu ortaya koymuştur. Su yalıtımının yapılmamış olması ise korozyonun bir numaralı nedenidir. Böylesine büyük bir trajedi ortada iken ve hala unutulmamışken su yalıtımına gereken önem verilmemesi bir muammadır. Bina güvenliği ve kullanım süresi bakımından yapıların su ile teması büyük bir risktir. Hayati bir önem taşıyan su yalıtımı, başarı ile yapıldığı takdirde hem ekonomik hem de yaşamsal önem taşır. Bu bakımdan Bursa İzolasyon olarak su yalıtımının yanı sıra ısı yalıtımı - mantolama ve ses yalıtımı gibi konularda uzmanlık ve deneyim sahibiyiz. Binaları kar, yağmur, toprak nemi ve yeraltı suyu gibi risklerden ancak iyi bir yalıtım kurtarabilir.

Bununla birlikte WC ve banyolarda kullandığımız sular (ıslak zeminler) binayı suya maruz bırakan unsurlardır. Yaşam konforuna karşı bir tehdit unsuru olan su, doğru malzemeler ve kaliteli bir işçilik anlayışına bağlı olarak binalardan yalıtılabilir. Taşıyıcı kısımlara nüfuz eden su, demirleri paslandırarak taşıma kapasitesini düşürür. Betonlarda çatlaklar ve çürümeler yaşanmasına sebebiyet verir. Küf, bakteri ve mantar gibi organik oluşumlar ise insan sağlığını riske sokan unsurlar arasında yer alır.

Başarılı su izolasyon uygulamaları çatılardan tavanlara su sızmasını da engelleyerek konforlu ve sağlıklı yaşam alanları sağlar. Toprak ile yapıların temas ettiği duvarlar ve zemine oturan döşemeler de suyun olumsuz etkileri ile karşı karşıyadır. Genel itibariyle WC ve banyo gibi ıslak zeminlerin yanı sıra havuz, suni göletler ve su depoları için de su yalıtımı olmazsa olmazdır. Su yalıtımı, su geçirmeyen malzemelerin montajıyla yapılır.