Neden İzolasyon?

blog-img

Neden İzolasyon?

İzolasyon yapıların iç ve dış faktörlerden korunması adına yapılan işlemdir. Başarılı izolasyon uygulamaları ile binaların kullanım ömrü artmakta, ayrıca yakıt tasarrufu da sağlanmaktadır. Kar, yağmur, sıcak havalar, soğuk havalar derken yapılar çeşitli hava olaylarına maruz kalırlar. Bu nedenle dış cephesinin yıpranması ve yapı sahiplerinin daha fazla yakıt harcaması sonucunda maliyetlerde artış yaşanır. Isınmanın yanı sıra soğutma (klima - havalandırma) giderleri de yükselir. Öte yandan atmosfere daha az yanmış gaz salınmış olur. Bu durum çevreye olan duyarlılık konusunda bir adım atılmış anlamına gelmektedir. Öte yandan topraktan bina altlarına doğru yeraltı su sızmaları da alınan önlemlerle engellenmiş olur.

Tüm bunların yanı sıra ses izolasyonu da yalıtım konusunda önemli bir kazanımdır. Konser salonları, sinema ve tiyatrolar ses izolasyonuna ihtiyaç duyulan başlıca mekanlar arasında gelmektedir. Yaşam alanları olarak evler ve işyerleri de dış gürültülerden arındırılması gereken ve huzur içerisinde yaşanması - çalışılması gereken mekanlar arasındadır. Fazla gürültü insan psikolojisine negatif tesir etmekte, davranış bozukluğu ve düşük çalışma performansı gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Binalar başarılı izolasyon uygulamaları sayesinde aynı zamanda sağlıklı yaşam alanlarına dönüşür. Zira zaman içerisinde binalarda oluşan nem, küflenme ve mantarlar sağlıksız yaşam alanları oluşturur.

Profesyonel ve kaliteli firmalarca uygulanan başarılı izolasyon uygulamaları ile hem insan sağlığı hem de çevre sağlığı adına büyük bir sorumluluk yerine getirilmiş olur. Yalıtım işinde deneyimli, hızlı ve becerikli ekiplerin yapacağı yalıtım uygulamaları ile ekonomik açıdan da hem bina sakinleri hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olur. Yapılan ses yalıtımı ve ısı yalıtımı ile birlikte su yalıtımı uygulamalarıyla konforlu ve sağlıklı binalar ve yaşam alanları elde edilir.