Dekorasyonda Açık - Kontrast Renkler

blog-img

Dekorasyonda Açık - Kontrast Renkler

Özellikle mutfak dekorasyonu için tavsiyemiz aydınlık, ferah ve kullanışlı bir mutfak hayal etmeleridir. Açık renkler ve canlı tonlar bu konuda en fazla tutulan renklerdendir. Mutfak dolapları  ve mutfak tezgahının yanı sıra diğer mobilya - aksesuarlarla birlikte beyaz eşyaların da renk açısından uyumu hayati önem taşır. Mutfak dekorasyonunda koyu renkler pek önerilmez. Mutfaklar için bir “aydınlık olma” ihtiyacı söz konusudur. Koyu renklerin yanı sıra keskin tonlar da mutfaklar için uygun düşmemektedir. Açık gri ve beyaz bu konuda hayat kurtarıcı etkiye sahiptir. Kimi mutfak modellerinde ise canlı sarı tonları kullanıldığı ünlü markaların kataloglarında sıklıkla görülmektedir.

Mutfaklara pozitif ve farklı bir enerji katmak bu şekilde gerçekleşmektedir. Özellikle kadınların daha çok vakit geçirdiği mekanlar olarak mutfaklar doğru dekore edilmelerdir. Koyu renkler mutfaklardan ziyade diğer mekanlar için iyi bir tercih olabilir. Bilhassa koyu renklerle elde edilen kontrast uygulamalar düşünülebilir. Ancak bunun için isabetli mobilya ve dekorasyon seçimleri yapılmalıdır. Aksi takdirde yaşam alanları iç karartabilir ve boğucu etki yapabilir. Odada estirilen keskin bir kontrast geçişi ile boğucu ve karanlık yer riskinden kurtulmak mümkündür. Açık tonlarla koyu rengin her yere hakim olmasının önüne geçilir.

Diğer mobilya ve dekorasyonlarla uyum sağlamak böyle durumlarda zorunludur. Örnekle anlatmak gerekirse, müşterimizin koyu lacivert duvar talebi varsa, oda dekorasyonunda önemli bir fonksiyon eda eden mobilyalarda da genel harmoniyi yakalamayı hedefliyoruz. Bunun için lacivertin açık tonlarının yanı sıra beyaz uygulamalara yer verebiliyoruz. Beyazını hakimiyeti içerisinde aydınlık, şık bir etki elde diyoruz. Ayrıca bu şekilde bir derinlik hissi oluşmakta, bundan memnun kalınmaktadır.